menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Schiedam weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Schiedam

Een kundige Mediator uit Schiedam helpt u graag verder.

Professionele mediation in Schiedam werkt zo!

Doorgaans wordt mediation ingezet wanneer de betrokken partijen er middels een onderhandeling uit willen komen. Vòòrdat er een rechter aan te pas komt dus! Er zal namelijk bij een rechterlijke uitspraak altijd sprake zijn dat één van de betrokken partijen de zaak verliest, waardoor de werkelijke oorzaak van een conflictsituatie niet is opgelost. Mediation kiest u voor u allebei.

De mediator leidt het gesprek en zal alleen vragen stellen, maar zal nooit advies geven. Natuurlijk zorgt een mediator er wel voor dat er informatie wordt gegeven die in een specifiek conflict nodig is. Om tot een oplossing te komen is er de intentie van beide partijen nodig om het conflict tot een goede oplossing te brengen. Van allebei de partijen wordt verwacht dat zij naar elkaar zullen luisteren en zich kunnen inleven in elkaars situatie.

Sowieso zal tijdens het eerste gesprek zal de mediator uitleggen hoe alles in zijn werk gaat en er wordt een overeenkomst ondertekend. In de mediationovereenkomst staan dingen zoals het waarborgen van de vertrouwelijkheid van de gesprekken en dat alle sessies op vrijwillige basis gebeuren.

Zodra alle conflicten boven water zijn en wellicht goed zijn doorgesproken zal er een onderhandelingsgesprek plaatsvinden over de eventuele oplossingen. Daarna kan er in de afrondingsfase een definitieve oplossing bereikt worden, welke dan vastgelegd wordt in de vaststellingsovereenkomst. Op die manier kunnen er geen misverstanden ontstaan over wat er is afgesproken.

Een mediator uit Schiedam kan onder andere worden ingeschakeld bij:

  • familieconflicten, echtscheiding, erfenissen enz
  • burenruzies
  • geschillen tussen werkgevers en werknemers
  • conflicten tussen leverancier en afnemer
  • andere conflicten die in de zakelijke sfeer vallen
  • geschillen met overheidsinstanties
668
Klanten geholpen met mediators vergelijken
3.968
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Schiedam

Heeft u een zakelijke mediator uit Schiedam nodig?

Een ondernemer loopt altijd het risico op juridische geschillen. U kunt misschien niet meer door één deur met een businesspartner? U heeft een geschil met een leverancier of een klant, of er is een conflict op de werkvloer ontstaan, waarbij u een probleem met een personeelslid heeft.

De stap naar de rechtbank is natuurlijk snel gezet, maar hoe zeker bent u dat dat de juiste stap is? Een stap naar de rechter zal vaak dan ook betekenen dat uw relatie met die klant definitief verloren is. Vooral als dit een goede klant is die u eigenlijk niet wilt missen, dan is de gang naar de rechtbank misschien toch een iets te grote stap. En hoe hoog het conflict met uw werknemer ook is opgelopen, een medewerker kan het u nog flink lastig maken.

Alhoewel het misschien niet altijd zo lijkt, zijn er voor vrijwel alle conflictsituaties wel oplossingen te verzinnen. Het probleem is vaak dat het conflict te hoog is opgelopen en beide partijen te eigenwijs zijn om nog enige toegeving te doen. Een oplossing in een conflictsituatie is wenselijk, maar de stap naar de rechtbank vindt u een te grote stap? Denk dan eens aan de inzet van een mediator.

Bent u verwikkeld in een juridisch conflict, en ziet u de gang naar de rechter als een te grote stap? Dan kunt u een mediator inschakelen. Bent u werkzaam in Schiedam of in buurt daarvan, dan bent u hier aan het juiste adres. Op het moment dat u uw gegevens hier invult ontvangt u gauw prijsopgaven binnen van verschillende mediators in Schiedam.

mac
mac
img

Ik ben Johnathan de Boorder, regiomanager in Schiedam. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Schiedam.

Zoeken naar betaalbare bemiddelaars regio Schiedam?

Met mediation hoeft u niet naar de rechter te gaan. Waarschijnlijk wint u uw zaak wel voor de rechter als u gelijk heeft, maar neem wel aan dat in geval van een rechtszaak beide partijen het slachtoffer zijn. Immers, de relatie tussen de beide partijen is definitief stukgelopen en moeizaam te herstellen. De gevolgen kunnen dan enorm zijn. Uw goede naam als ondernemer kan dan in een negatief daglicht komen te staan, en op commercieel gebied kunt u ook behoorlijke schade oplopen.

De verliezer dient bij een gerechtelijk vonnis ook nog eens alle proceskosten te betalen, dat is dus eigenlijk dubbel verliezen. Beide partijen dienen in een mediationproces er dus het beste van te maken. Als beide partijen tot een oplossing weten te komen, dan is dit vooral de verdienste aan henzelf en doordat de mediator als onafhankelijke derde erbij heeft gezeten.

Met mediation is er altijd de kans om tot een goede oplossing in wat voor soort conflict dan ook te komen. Zoekende naar naar een mediator uit Schiedam? Laat hier diverse offertes naar u sturen van verschillende betaalbare mediators in Schiedam en uw conflict behoort wellicht gauw al tot het verleden.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Schiedam te zeggen hebben!

img

Walter Jop

Ik ben via Professionals Schiedam uitgekomen bij een geschikte Mediator. Door de snelle service van Professionals Schiedam heb ik meteen een deskundige professional weten te vinden. Dit heeft mij enorm veel stress bespaart!

img

Nelke Dute

Ik was mijn huidige Mediator zo beu dat ik de keuze heb gemaakt om Professionals Schiedam te benaderen. Nou, dat had ik eerder moeten doen, het uitzoek proces was pijnloos en ik ben happy over mijn huidige samenwerking.

Professionals uit andere branches in Schiedam

Let's Talk

Bij Professionals Schiedam staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier